Strekkmerker kan være pagsomt og skjemmende, og mange lurer på nettopp hvordan man kan bli kvitt strekkmerker.

Strekkmerker er en arrdannelse i huden som oppstår fordi huden er mer utstrukket enn den tåler å være. Vanligvis oppstår strekkmerker som følge av hormonelle forandringer i kroppen, og det er blant annet vanlig å få strekkmerker i puberteten og i forbindelse med fødsel.

Strekkmerkene kan forekomme ulike steder på kroppen, men det er vanligst å få strekkmerker på kroppsdeler med mye underhudsfett f.eks. på magen, armer, lår og rumpe. Ca. halvparten av alle kvinner opplever problemer med strekkmerker i forbindelse med fødsel. Det er også vanlig å oppleve problemer med strekkmerker hvis man er overvektig.

Det finnes mange produsenter av diverse kremer på markedet, som mener at de har laget en mirakelkrem mot strekkmerker, men desverre er det ikke så enkelt. Kremer fungerer nemlig generelt dårlig for å bli kvitt strekkmerkene. Det er faktisk ikke så mye man kan gjøre for å bli kvitt strekkmerker. Heldigvis blir de fleste skjemmende strekkmerkene mindre synlige over tid og fargen vil gradvis blekne. Men helt bort blir de sjelden.

Gode tips for å forebygge strekkmerker, er å ha et balansert og sundt kosthold, unngå rask vektøkning og fedme og drikke mye væske slik at fuktighetsbalansen i huden opprettholdes.

De mer drastiske tiltakene for å bli kvitt strekkmerker innebærer lastebehandling og plastisk kirurgi, men dette er kostbare prosesser der det sjelden kan gis noen garanti for at man faktisk blir kvitt strekkmerkene.

Post Navigation