Blogging har blitt populært i Norge, og stadig flere har så populære blogger at de klarer å leve av bloggingen sin. For de fleste derimot, er det ikke alltid lett å få mange lesere til bloggen sin, selv om man blogger mye og er veldig aktiv. Så hvordan får man egentlig flere lesere på bloggen sin?

Under gir vi noen tips som kan hjelpe deg med å få flere lesere på bloggen din.

  • Skriv om noe som du brenner for. Hvis du skriver om noe som du interesserer deg for, så skriver du sannsynligvis bedre bloggposter. Jo bedre kvalitet det er på blogginnleggene dine, jo flere lesere vil du få.
  • Legg til bloggen din på topplister. Topplister er en hit-liste som viser de mest populære bloggene. Listen rangeres som regel ut ifra antall lesere. Det vil si at den bloggen som har flest lesere også blir liggende på toppen av listen og er mest synlig. For å bli medlem av en toppliste må du plassere en knapp/lenke et sted i din blogg. Knappen reklamerer riktig nok litt for topplisten, men den teller også statistikk fra din blogg tilbake til topplisten, noe som er avgjørende for å få en høy plassering i topplisten. En toppliste gir litt treff, men det finnes massevis av slike. Meld deg på flere topplister så vil det til sammen utgjøre mer besøk.
  • Vær synlig i Google! Google er verdens største søkemotor. De fleste bruker Google til å søke etter nøkkelord og setninger for å finne nettsider som handler om dette og muligheten for å få lesere gratis via Google er enorm. Om noen søker etter ord du har skrevet i din blogg vil din blogg dukke opp i resultatlisten hos Google, derfor er det viktig å bruke søkeordene ofte i bloggposten din. Hvis du f.eks. blogger om mote, så bruker du ordet mote ofte i blogginnleggene dine.
  • Kommentar på andre blogger og i kommentarfelt i nettaviser. Hvis du er aktiv og kommenterer på andre blogger og i kommentarfelt på nettaviser, så har du ofte mulighet til å legge igjen link til bloggen din i kommentarfeltet. Da vil andre lesere kunne klikke seg inn på bloggen din.
  • Promoter bloggen din på Facebook. Link til nye blogginnlegg fra Facebook-kontoen din. Da vil vennene dine kunne klikke seg inn på bloggen din. Hvis vennene dine liker statusoppdateringen din, vil også linken din bli synlig for deres venner igjen. Det samme kan du også gjøre via Twitter.
  • Opprett en fanside på Facebook. Når du har noen besøkende kan det være greit å lage seg en fan-side for bloggen. Alle som er medlem av Facebook kan da følge bloggen din ved bare få klikk. Når du deler innlegg via fan-sidene vil de som er medlem se innlegget du deler. En fanside er også interaktiv og gjør at du kan ha tett og direkte kontakt med dine lesere. Dette er viktig for at dine lesere skal føle at bloggen er “levende”.

Post Navigation