Kredittkort kan være praktisk for deg som liker å ha litt penger i bakhånd. Dukker det opp situasjoner som gir deg behov for tilleggskapital, og bankkontoen din er slunken, gir et kredittkort deg friheten til å kunne låne penger på sekundet.

Med et kredittkort har du alltid en pengereserve i lommeboken din, og du slipper å vente til neste lønning før du kjøper det du egentlig har lyst på med en gang.

Det finnes mange kredittkort på markedet i dag, og ikke alle kortene er like gode. For deg som er på jakt etter et godt kredittkort kan denne jungelen av kredittkort virke vanskelig å finne frem i.

Heldigvis finnes det sider på nettet som tester de ulike kredittkortene for deg, og som anbefaler de beste kortene.

Når du er på jakt etter det beste kredittkortet er det en del ting du særlig bør se etter. For det første er det viktig at du undersøker hvor stor rente det er på kredittkortet. Husk at det er den effektive renten som er viktig å se etter, da denne viser totalkostnaden med gebyrer og renter. Noen kredittkort har en effektiv rente som er ganske lav, mens andre kredittkort kan ha en rente som er inntil 30 prosent. Dette har imidlertid ikke så stor betydning så sant du husker å betale tilbake kreditten i løpet av den rentefrie perioden.

Dette tar oss over til neste punkt. Det er viktig å undersøke hvor lang rentefri periode kredittkortet har. De aller fleste kredittkort har en rentefri periode på mellom 30-50 dager. I denne perioden låner du faktisk pengene gratis så sant du husker å betale tilbake det låne beløpet innenfor den rentefrie perioden.

Noen som også kan være greit å sjekke er om kredittkortet tilbyr rabatter, cashbacks og andre fordeler. En del kredittkort gir deg nemlig gode rabatter hos utvalgte butikker eller på utvalgte varer.

Det beste kredittkortet finner du ved å være kritisk i jakten på ditt kredittkort. Ikke velg det første og beste, men bruk litt tid på å lete deg frem til det kredittkortet som passer for deg.

Post Navigation