Gratulerer! Du har fått i oppdrag å holde damenes tale, men du er usikker på hva den skal underholde, så derfor er du her. Vi skal gi deg noen tips om hva en god damenes tale bør inneholde.

Damenes tale (tale for damene) skal være morsom, men samtidig skal den være en hyllest til damene. Talen kan gjerne være litt på kanten, men husk å se ann publikum slik at er sikker på at du ikke går over streken. 30 tyveåringer på fest har anneledes humor enn den som er passende på en jobbfest med folk i alle aldre (kommer litt ann på alkoholinntaket).

Ta gjerne utgangspunkt i den aktuelle situasjonen. Hvis det er en jobb fest bør du koble talen til situasjoner i jobbsammenheng osv. Det viktigste er at du peker på det som er typisk for kvinnen, og bruker dette som en rød tråd igjennom talen. For eksempel er aktuelle temaer alltid kvinner og shopping, kvinner og pengebruk osv.

Det kan også være morsomt og bruke noen ordtak om kvinnen. Søk f.eks. på ordtak.no, de har mye bra. Noen aktuelle ordtak kan kanskje være være:

  • Kvinner er mer irritable enn menn, muligens fordi menn er mer irriterende enn kvinner.
  • Kvinner er også mennesker, bare penere.
  • En vakker kvinner er en jeg legger merke til. En sjarmerende kvinne er en som legger merke til meg.

Damenes tale bør være ca. 6-8 minutter lang.

Det viktigste er at du er godt forberedt, så er vi sikre på at din damenes tale blir en suksess. Og husk for all del og passe på ditt eget alkoholinntak i forkant av talen. En full taler er aldri sjarmerende. En brisen taler med god selvtillit derimot, kan være en skikkelig innertier. Men det går en fin linje mellom brisen og full.

Hvis du har skrivesperre og er skikkelig desperat kan du kjøpe ferdige taler mange steder på nettet, f.eks. på festtaler.com, men det burde strengt tatt ikke være nødvendig – dette klarer du!

Post Navigation