Gratulerer! Du har fått i oppdrag å skrive herrenes tale, men du er usikker på hva du skal skrive, og derfor er du nå her. Vi skal gi deg noen nyttige tips om hva som bør være med i herrenes tale.

Herrenes tale skal være morsom, men den skal også være en hyllest til mannen fra kvinnen. Den kan gjerne være litt på kanten, men husk å se ann publikum så man ikke går over streken.

Mange ønsker å holde en seriøs herrenes tale hvor man snakker om mannens gode sider. Da kan man gjerne trekke frem karaktertrekk som kvinnen setter pris på, for eksempel mannens styrke, og evne til å ikke bli oppslukt av detaljer (som jo kvinner har en tendens til å bli). Det kan være vanskelig å oppnå suksess med en alt for seriøs tale, rett og slett fordi alle forventer at den skal være morsom. Det viktigste er at herrenes tale er underholdende.

Det er viktig å ha en rød tråd i talen, et tema som man stadig vender tilbake til. I mange taler sammenlignes mannen med et hus eller en øl, her er det bare å være kreativ: hva er typisk for mannen? Og hva skiller mannen og kvinnen?

Det kan også være morsomt og bruke noen ordtak om mannen. Søk f.eks. på ordtak.no, de har mye bra.

Herrenes tale er en tale som bør holdes med stor innlevelse og entusiasme hvis du skal nå ditt publikum. Ofte holdes talene litt utpå kvelden, og folk har drukken en del alkohol. Dette er selvfølgelig bare til din fordel.

Herrenes tale bør være ca. 6-8 minutter lang.

En vellykket herrenes tale vil som oftes føre til at du får ros og en rekke hyggelige kommentarer utover kvelden. Og husk for all del og passe på ditt eget alkoholinntak i forkant av talen. En full taler er aldri sjarmerende. En brisen taler med god selvtillit derimot, kan være en skikkelig innertier. Men det går en fin linje mellom brisen og full.

Forbered deg godt, og vi er sikre på at herrenes tale vil bli vellykket.

Hvis du har skikkelig skrivesperre, så kan du selvfølgelig kjøpe ferdige taler mange steder på nettet, for eksempel på Festtaler.com, men det burde strengt tatt ikke være nødvendig – dette klarer du!

 

 

 

Post Navigation